כאבים חוזרים בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/06/2019 | 22:14 | מאת: ינון

שלום, אני עובד בעבודה שכרוכה בשעות רבות של עמידה על הרגליים והליכה לפרקים (סייע בחדר ניתוח). בשנים האחרונות התחיל כאב בחלקה הפנימי של כף רגל שמאל. ממש מתחת לעצם ה"נוביקולה" (חיפשתי באנטומית כף הרגל לפי מיקום הכאב). האורטופד של קופת החולים אמר שיש לי דורבן. עשיתי בדיקת מיפוי עצמות ובאמת נצפה דורבן. לאחר כמספר חודשים הגעתי למצב שאני לא יכול לדרוך בכלל על הרגל בעיקר בבוקר ולקראת סיום העבודה כאשר אני מתחיל לנוח ולשבת. החלק הפנימי של כף הרגל התנפח ובעת דריכה על הרגל הקשת (שגם ככה היא שטוחה) נגעה בריצפה. אורטופד שני אמר לי שיש לי PTTD. הייתי חודש בבת במנוחה, וחזרתי לעבודה עם סד של AIRCAST. במשך חצי שנה הכל היה בסדר, אבל לאחרונה הכאבים חזרו ובגדול. מה ניתן לעשות???

PTTD זו אבחנה אפשרית. כך גם PLANTAR FASCIITIS. כדאי להשלים אתהאבחנה עלידי בדיקת על קול של הקסול כוף הרגל.

מנהל פורום אורתופדיה