כאב בזרוע - מהכתף עד לאצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2019 | 15:18 | מאת: לילך

לאחרונה, ככה"נ כתוצאה מסביבת עבודה לא מספיק ארגונומית, יש לי כאבים בכתף ובזרוע העליונה, ובנוסף גם כאבים באצבעות - בעיקר אצבע ואמה. (רק כאב, לא נימול או הירדמות) האם הכאב בכתף יכול להקרין עד לאצבעות? או שזה להפך? מה כיוון ההקרנה אם בכלל?

המושג הקרנת כאב מתיחס למצב של כאב בגוו וקרינה לפריפריה. דוגמאות שכיחות כאב צוואר המלווה בקרינה לאזור הכתף לאורך הזרוע עד לאצבעות. כאב גב תחתון עכוז וכאב לאורך הירך עד לקרסול וכף הרגל. י ש להבדיל בין קרינת כאב למה שנקרא כאב מיוחס (REFFERED PAIN) אן יש מצב של כאב ויסצרלי ( אבר פנימי) וללידו כאב בגף או בגוו. הדוגמא הקלאסיתכל היא כאב קדמי ללב עם כאב בגף עליון

מנהל פורום אורתופדיה