נגישות
נגישות

האם לקבל זריקת קורטיזון או לוותר עליה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/06/2019 | 09:22 | מאת: ברוך

לד"ר אסא לב-אל שלום, עקב כאבים בברך שמאל, בעיקר בחלק הפנימי, בוצע צילום רנטגן ובפענוח נכתב:"הודגמו שינויים ניווניים עם אוסטאופיטים בעצם הפטלארית. שחיקה קלה של הסחוס המיאלי בברך". האורתופד אליו הלכתי בדק את הדיסק של הרנטגן ואמר שלא אזדקק לניתוח והמליץ על זריקת קורטיזון בברך בשם DEPO MEDROL 80 MGQ2ML+LIDOCAINE 80 ביקשתי תחילה להיעזר בכדורים והוא נתן לי BREXIN 20 MG ומרחתי TRAUMEEL. לקחתי אותם והכאב התעמעם, אבל עדיין יש לי רגישות רבה בברך ולאחר הליכה יחסית קצרה, מופיעים לי כאבים בברך שמקשים עלי מאד את ההליכה, כאשר יכולתי לפני כן ללכת למרחקים ארוכים יותר. שימוש במגן ברך מקל עלי במעט. האם כדאי שאקבל את זריקת הקורטיזון? האם השפעת הקורטיזון תאפשר גם להגדיל את משך זמן ההליכה שלי ללא כאבים? אודה לך אם תסייע לי בקבלת ההחלטה.

לקריאה נוספת והעמקה

הזריקה מקלילה על המחושים למשךמספר שבועות עד מספר חדשים אך אינה מרפאה את תהליך שחיקת הסחוס ואינה צריכה לבוא כטפל הבודד אלא רק כחלק מחבילה שכולל: 1. חיזוק שרירי ירך. 2. הורדת עומס ( ירידה במשקל גם אם אינך שמנה) 3. התאמת תנאי חיים. 4. אפוסתרפיה 5. תרופות המשנות את מהלך המחלה כמו דיאצרין וגלוקוזאמין

14/06/2019 | 05:36 | מאת: ברוך

ראשית, תודה רבה לך על תשובתך המפורטת. האם תוכל רק להסביר לי למה התכוונת כשדיברת על התאמת תנאי חיים? אודה לך מראש על כך.

מנהל פורום אורתופדיה