פענוח mri של ברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/06/2019 | 20:41 | מאת: ערן

אם אפשר בבקשה פענוח לmri בדגש אם זה מסוכן לשחק כדורגל חובבני, להלן הממצאים: מודגמים אותות חריגים לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט הלטרלי והמדיאלי של הפיקה. מודגם קו שבר אלכסוני תת קורטיקלי היפואינטנסי בפצט הלטרלי של הפיקה עם בצקת לשדית סביבו המתאימה לקונטוזיה. מודגם אות חריג אנכי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי, לא ניתן לשלול קרע פריפרי. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליאטיאלית. לסיכום: קו שבר קטן תת קורטיקלי בפצט הלטרלי של הפיקה עם אותות חריגים בסחוס המכסה כמתואר. עזרה בבקשה 😢

הממצא היותר משמעותי הוא נזק למשטח המפרקי של עצם הפיקה בברך הימנית. בכדי להעריך את חשיבותו צריך לדעת יותר על " סיפור החלה" וממצאי הבדיקה הרפואית. כאמצעי שלזהירות היתי נמנע מהעמסת יתר של הברך למשך כ 6 שבועות

מנהל פורום אורתופדיה