אוסטאופורוזיס בעמוד שדרה. שברי דחיסה לפני שנתיים וחצישבר דחיסה t12

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/06/2019 | 14:13 | מאת: מירה שכטר

היו לי שברי דחיסה לפני שנתיים וחצי ב l1-l4. הלכתי עם מחוך מותאם אישית. כרגע בשבר ב t12, האם בשבר דחיסה מומלץ ללכת עם מחוך גוויט או בלי.רופאים שונים בדעה הפוכה. נימול וחשמל ברגל שמאל שייכים לכאב? כמה זמן החלמה? כאבים בעיקר בחשמל ברגל אחרי הליכה. יש רופאים שחושבים שחשובה הליכה בעיקר כי אני סובלת מאוסטאופורוזיס בעמוד שדרה. בת 72

מטרת המחוך היא להקל על הכאב ולאפשר לך ללכת . כיוםיש שיטה של קיבוע השבר בחוליה על ידי הזרקה של צמנט ( ורטברופלסטיקה) . הנימול ברגל מצביע עללח. על שרש עצבי שיכול להיות משני לשבר דחיסה. אוסטאופורוזיס עם שברים נחשב " חמור " ומצדיק טיפול פעיל בו.

מנהל פורום אורתופדיה