שבר בקרסול ימין בפבולה, כתוצאה מסיבוב הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/06/2019 | 16:44 | מאת: רינת

לפני שישה חודשים עברתי ניתוח ארטוסקופיה בברך ימין, לפני כשבועיים סובבתי את קרסול רגל ימין בטיול ולאחר צילום איבחנו שבר בפיבולה. גיבסו לי את הרגל בגבס וקיבלתי הוראה שאסור לדרוך על הרגל במשך שישה שבועות. שאלתי היא מתי אפשר כבר לחזור ולדרוך עך הרגל דריכה מלאה? האם אוכל ללכת ללא צליעה וכאבים לאחר שבועיים מהורדת הגבס? אני צפוייה לטוס לנופשון בחו"ל ושוקלת לבטל במידה ולא אוכל ללכת מרחקים קצרים לפחות. אודה על תשובתכם המהירה

אורתופד ככלל מתקשה מאד לדבר על שבר בלי לראותו. בכל מקרה אחרי3 שבועות ניתן להתחיללדרוך ואף אפשר להחליף את הגבס במגף פלסטי שניתן להסרה. אשר לכאב אחר הורדת הגס קשה לנבא

מנהל פורום אורתופדיה