ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/02/2003 | 21:26 | מאת: יניב

אני אתלט חובב בן 31 רץ בממוצע פעמיים בשבוע כ 7-8 ק"מ כל פעם. לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בברכיים במהלך הריצה , בבדיקה נאמר לי שיש לי שחיקה של המינסקוס. שאלתי היא מה זה מיניסקוס ? האם אפשר לשחזר אותו? האם עלי להפסיק לרוץ?

המונח שחיקה של מניסקוס אינו קיים בשפה האורתופדית. מדברים על קרע של מניסקוס או על אוסטאוארטריטיס מילה המתורגמת ללשון העם כשחיקת סחוס. מניסקוס הנו גוף דמוי סהרון בעל חתך רוחב משולש היושב על השולים הפריפריים של מפרק הברך צמוד לקופסית המפרק. תפיקדו -בולם זעזועים . האו עלול הקרע בנסיבות מאימית ניתן לשחזר מניסקוס קרוע במקרים מסויימים. אשר להפסקת ריצה זו החלטה מורכבת ועדינה ואיני מוכן להתייחס אליה בלי שאבדוק אותך באופן יסודי.

מנהל פורום אורתופדיה