פענוח תוצאות MRI ברך שמאל לאחר כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/06/2019 | 08:37 | מאת: ברך שמאל

היי, קיבלתי תוצאות MRI ואשמח להבין את תוצאותיה. קונטוזיה לשדית באספקט האחורי של ה LTP. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימלי בקרן האחורית של המיניסקוס המידיאלי אשר אינו מערב את השטחים הפרקיים כך שאינו מוגדר כקרע. מודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה ללא עדות לציסטה פופליטיאלית. מודגמת פליקה מטיאלית מעובה. המיניסקום הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה מודגם שמור. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות מודגמות תקינות. לסיכום:מודגמת קונטיזיה שלדית כמתואר.

"קונטוזיה לשדית באספקט האחורי של ה LTP." הכוונה לתמונה בב'ית הבת"פ שנחשבת עדות לבצקת ברקמת העצם. זה ממצא לא יחודי ומופיע במצביםרבים בדרך כלל עדות לחבלה כלשהיא בעצם. LTP = עלי חיצוני של המשטח המפרקי השוקתי. פליקה מעוה. פליקה זה קפל שלרקמת הסינוביה המצפה את המפרק.

04/06/2019 | 15:22 | מאת: ברך שמאל

מהו בעצם הטיפול היעיל ביותר לבצקת הזו? האת התוצאות גם מראות על קרע קטן במיניסקוס? מהו הנוזל שנמצא ואיך ניתן להקל על זה?

אין טיפול הבצקת חולפת מלאיה.בעצם היא ביטוי לתהליך ריפוי נורמלי. אין עדות לקרע של הסהרון. אין צור לטפל בנוזל.

04/06/2019 | 18:40 | מאת: ברך שמאל

אם כך במקרים כאלו נדרשת מנוחה או פיזיוטרפיה?

חיזוק שרירי הירך

מנהל פורום אורתופדיה