ילד בן 11. ספק שבר בבסיס גליל המרוחק של הבוהן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2019 | 18:15 | מאת: נינה

שלום. לבני בן ה11 נעשה צילום רנטגן. בבוהן ברגל לאחר חבלת ספורט. ע"פ תוצאת הבדיקה קיים ספק שבר בבסיס הגליל המרוחק. יש לי 2 שאלות: -האם המצב מצריך גבס או מספיק קיבוע? אם מדובר בקיבוע -האם אפשר לקנות אביזר שמקבע עצבא במקום התחבושת ? -האם עליה וירידה במדריגות לקומה שלישית עלולה להחמיר את המצב?תודה

גבס זה קיבוע יש גם קיבועים אחרים כמו הצמדת שתי אצבעו זו לזו . בכל מקרה בשלב ראשון תפקיד הקיבוע להקל על הכב. בהמשך אפשר ללכת בזהירות בלי להניע את הצאבעות. כאשר נעלם הכאב אי ןצורך בטיפול נוסף.

מנהל פורום אורתופדיה