עזרה בהבנת התוצאות של בדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2019 | 17:26 | מאת: מיכל

שלום, כבר מעל שנה סובלת מכאבים בברך ימין עקב תאונה בעקבות כך ביצעתי בדיקת mri ולהלן התוצאות אשמח לעזרה הפענוח תודה מראש (: הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: ברור כאבים. ממצאים: מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי ובאספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי. באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי המדיאלי מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכגסה בקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 19 סדרה 3) ובקוטר 7 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 17 סדרה 5) עם בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. מודגם קרע מלא של רצועת ה-ACL לכל אורכה. מודגם גדם רצועה במנח הוריזונטלי באזור האחיזה הטיביאלית. מודגמת תזוזה קדמית של הטיביה. מודגם קרע של השכבה הפנימית של רצועת ה-MCL באזור אחיזתה הפמורלי. השכבה החיצונית של הרצועה מודגמת תקינה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגמי םקרעים במספר מישורים לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערבים את שורש המניסקוס. קדמית לשורש המניסקוס מודגם שבב מניסקיאלי מנותק בקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 16 סדרה 3) ובקוטר 8 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 19 סדרה 5). הקרע נמשך לרוחב גוף המניסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: קרע מלא של רצועת ה-ACL, פגם בסחוס המכסה את הקונדיל הפמורלי המדיאלי וקרע מורכב במניסקוס המדיאלי כמתואר.

בז'רגון המקצועי נקראית הפציעה בשם: " השלישיה העצובה " משום שהיא כוללת 3 פגימות: 1. קרע של הקישור הצולב הקדמי 2. קרע של קישור צדדי פנימי 3. קרע של מניסקוס אשר לטיפול - א םלאחר שנה אתה סובל מהפרעות משמעותיות הטיפול הוא בניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה