תוצאות MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/05/2019 | 03:19 | מאת: ל'

שלום ד"ר, ביצעתי לאחורה MRI ברך ימין עקב כאבי ברך וכאבי גב. אוכל לקבל את עזרתך בפענוח בבקשה? ברקע בן 20 עם עודף משקל, ביצעתי מיפוי עצמות שהדגים קליטה מוגברת בעמוד שדרה ועדות לנזק בגיד הפטרלי. תוצאות MRI ברך: טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי PD-FS, T1, אקסיאלי PD-FS. ממצאים: המניסקי תקינים, ללא קרע. הרצועות הצולבות תקינות. הרצועות הצדדיות תקינות. סחוס הפיקה תקין. סחוס הטרוכלאה תקין. יש אות גבוה ועיבוי במחצית המקורבת של גיד הפיקה מתחת למוצא הגיד מהפיקה. יכול להתאים לטנדינוזיס )"Jumper's knee"(. ללא קרע מלא. גיד הארבעה ראשי תקין. שינויי אות קלים במח העצם בפמור המרוחק, בגבול הנורמה. פרט לכך, אות מח העצם תקין. ללא בצקת או קו-שבר. נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרק. סיכום: עיבוי וחוסר סדירות קלים בגיד הפיקה, יכול להתאים לטנדינוזיס )"Jumper's knee"(. פרט לכך ללא קרע ברצועות או במניסקי בברך ימין. תודה רבה

הפענוח שבידך הוא ברור ואינו דורש פיענוח נוסף. י ש שינויי ניווניים בגיד הפטלרי הלו הוא הגיד היוא מן הפיקה ומתחבר לעצם השוק. מכאן השם : JUMPER'S KNEE . RTVף https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%9A_%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%9D

מנהל פורום אורתופדיה