האם , בצקת אצטבולרית הכוונה לAVN נמק של העצם?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2019 | 19:56 | מאת: shlomo

האם , בצקת אצטבולרית הכוונה לAVN נמק של העצם?האם יש טיפול לכך? שלום רב אני בן 65 ועשיתי בדיקת מ.ר.י ואשמח לייעוץ מה הטיפול המומלץ מודגמים שינויים ארתרוטים במפרק הירך הימני הכוללים: היצרות המרווח הפריקי, אוסטאופיטים אצטבולרים ופמורלים, בצקת אצטבולרית וציסטות תת קורטיקליות. חסר סחוסי נרחב בגג האצטבולום הדקקות הסחוס הפמורלי נראה שמור. ללא עדות לחסר סחוסי בעובי מלא אות גבוה וחוסר סדירות של הלברום הקדמי עליון אף הוא על רקע השנויים הניווניים אזור המעבר בין ראש לצואר הירך נראה שמור ללא עדות לבליטה גרמית היכולה לגרום לimpingement זוית אלפא נמדדה כ 50 מעלות (בתחום הנורמה) אין עדות לפרגמנטים חופשיים במפרק ליגמנטום טרז רציף

המחלה: אוסטאוארתריטיס ( שחיקת סחוס בפי העם9 בצקת של הצעם : חלק מהתמונה של הנ"ל בבת"ם ( בדיקה בתהודה מגנטית) הטפול : מכיון שמטפלים בבן אד םולא בצילום שלו אני נמנע להמליץ על טיפול בלי בדיקה של ממש אבל נראה לי שיש סבירות גדולה להחלפת מפרק.

מנהל פורום אורתופדיה