RIGHT SHOULDER PARTIAL ROTATOR CUFF TEAR

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/05/2019 | 23:26 | מאת: צבי

בבדיקות us ו-MRI נמצא קרע SSP עם רטרקציה של 2.5 ס"מ.ניוון שומני דרגה 2-3 בגיד.קרע מלא של הביספס.הומלץ לי על ניתוח ארתרוסקופיה לתפירת הרוטטור כף ואקרומיופלסטיקה לכתף.הבנתי שההחלמה ארוכה וכואבת.כיום,אני סובל מהגבלות תנועה קלות ומכאב מועט.(לאחר דיקורים).שאלתי מה סיכויי ההחלמה ואם ניתן לדחות את הניתוח לעוד שנתיים? אני בן 68 והשאלה באה כיון שאני חושש שמה הרופא שהוא גם המנתח קצת היפריז בהערכתו לא לדחות?

ההחלטה על ניתוח אינה צריכה להסתמך על ממצאי בדיקו דימות( שהרי את הניתוח עובר המטופל ולא הבדיקה שלו). במקרה שלך צריכה ההחלטה על הסתמך קודם כל על המצב הקליני כלומר עד כמה אתה סובל ומוגבל . גורםשני שצריך להתחשב בו הוא סיכויי ההצלחה שלהניתוח הארתרתוקופילעומת שניסוגים אחרם של ניתוח : האחד הוא השתלת INTERFACE והשני הוא החלפה " הפוכה " של מפרק הכף. עליך לדון בחלופותעם הרופא שלך רק עם הוא יוכל להציג לך בצורה מלאה את היתרונו והחסרונו של כל שיטה ולפרט את ניסיונו האישי בהן תלך עם המלצותיו.

13/05/2019 | 21:54 | מאת: צבי

תודה.עזר לי רבות.

מנהל פורום אורתופדיה