תסמונת המדורים במדורי השוקיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/05/2019 | 16:03 | מאת: דניאל

שלום רב בשנות הארבעים, סובל כבר שנים מתסמונת המדורים (compartment syndrome) במדורי השוקיים, דבר שהוכח גם בבדיקת לחצים במדורים, מה שגורם לכאבים ונפיחות בשרירי השוקיים, וכאבים בזמן הליכה, וביחוד בעליות. לפני 3 שנים הגשתי בקשה למשרד הרישוי לתו נכה לרכב, קיבלתי תו ל-3 שנים. כעת לפני שהתוקף פג הגשתי בקשה להארכה, בתוספת מסמך רפואי מעודכן, וקיבלתי דחיה של הבקשה "הפניה על רקע מחלה אורטופדית ברמת חומרה בינונית. לאחר שבחנתי את הבקשה, לא מצאתי כי התנועה בדרכים ללא רכב מחמירה את המצב הרפואי של הפונה". מה ניתן לעשות במקרה כזה? מה הסיבה שבהתחלה קיבלתי וכעת הבקשה נדחתה? הרי הבקשה להארכה מבוססת על אותה בקשה ראשונית שבגינה כן קיבלתי ל 3 שנים. הבנתי שאפשר להגיש ערעור לאחר 3 חודשים, האם יש המלצות מה כדאי לעשות? האם זה תלוי בנתונים ובטיב המסמך הרפואי? איזה רופא הכי טוב שיתן את ההמלצה? אציין שאת 2 הבקשות הגשתי באמצעות עו"ד, (אולי בבקשה השניה הוא לא עשה עבודה טובה?) שמן הסתם ימליץ להגיש שוב ערעור, אך שאלתי מה ניתן לעשות כדי להגדיל את הסיכויים לקבל את התג? תודה רבה

איני בקי בנבכי התורה של הועדה הרפואית של משרד הרישוי. נין לבצע מדידה מתמשכת שלהלחצים במדורים השריריים בשוק ולהדגים את עלית הלחץ ביחס למרחק הליכה. יתכן שהממצאים יכולי םלחזק את טענתך.

מנהל פורום אורתופדיה