מבנה לקוי של מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/04/2019 | 14:14 | מאת: המודאג

"ר שלום רב בן 46 ,לאור כאבים והגבלות בתנועה בשני מפרקי הירך נשלחתי לצילום. לפי האורתופד ישנה עדות לשחיקה קלה דו צדדי עם מבנה CAM בולט יותר משאל. רוטציה פנימית של 7 ו 15 מעלות ימין ושמאל בהתאמה. מה הכוונה מבנה CAM למפרק הירך? האם זו הסיבה לשחיקה והגבלות בתנועה מפרקי הירך ? האם לאורך זמן ,לאור מבנה כזה צפויה החמרה נוספת בשחיקה ומגבלות התנועה של מפרקי הירך? תודה מראש המודאג

המושג CAM מתיחס לשינוי צורה בראש וצוואר עצם הירך. הוא מזכיר " גלגל זיזים" ומכאן השם. הוא גורם אכן לנזק לסחוס המפרקי וללברום . של המפרק. אכן צפויה החמרה הדרגתית במחושים. בשלב מוקדם ניתן לטפל על ידי ניתוח ארתרוסקופי

מנהל פורום אורתופדיה