שינויים קשים בעמוד השידרה הצווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/04/2019 | 01:46 | מאת: ליאת

שלום, יש לי כבר שנה וחצי המון צוואר תפוס שחוזר, ובנוסף התחילו לי זרמים בראש לאחרונה. קראתי ברשת שפרופסור קראסו אמר שזה יכול להיות עקב שינויים קשים בעמוד השדירה הצווארי. האם ישנה בדיקה שהיא לא סי טי כדי לבדוק את זה שהקופה תאשר? והאם למעשה זה נכון שאין לזה טיפול שבאמת פותר את הבעיה ויכול להחזיר את השינויים העמוד השידרה למצבם הקודם? תודה מראש

הבדיקה הנחוצה אינה שיטת דימות מסויימת או טכנולוגיה מסויימת אלא תהליך שראשיתו תשאול מפורט0 אנאמנזה) המשכו בדיקה גופנית מדוקדקת , בדיקות דימות כמו צילום רנטגן רגיל וט"מ או בת"ם(MRI ) בדיקת איבחון חשמלית וגמקרה הצורך גם בדיקות דם . האמירה שינויים קשים עמו שדה היא מכבת מילים שכן יש לפרט איזה שינויים בדיוק ובין איזה חוליות.

מנהל פורום אורתופדיה