שבר בפיקה בברך ללא תזוזה אין צורך בניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2019 | 17:06 | מאת: אביבית

בתאריך 7.3 שברתי את הפיקה בברך, מטופלת במרפאות חוץ באיכילוב, עד כה השבר לא התאחה אך יש לי ביקורת ב-29.4 (משך זמן עם הסד יגיע ל-7 שבועות) במקביל עושה פיזיותרפיה לתזוזה הפיקה ללא קיפול הרגל. שאלתי: 1. בהנחה שהשבר יתאחה מורידים את הסד? וניתן לחזור לשגרה? אוכל לנהוג? מתי אוכל לרוץ? 2. האם ייתכן כי דווקא כעת לקראת הסוף הכאבים התגברו?

1. עם איחוי השבר חשוב להפעיל את המפרק בין הפיקה לירך בהקדם בכדי לאושש את הסחוס המפרקי הזקוק לתנועה לשם תזונתו. תהליך השיקום יעודו לאפשר טווח מלא וכח טוב ללא כאב וזה לוקח כמה שבועות 2. יתכן

מנהל פורום אורתופדיה