פריקת כתף חוזרת ונשנית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/02/2003 | 23:05 | מאת: דידי

שלום, לפני כשש שנים, בצבא, בעת זחילות בשטח, פרקתי את הכתף. מאז קורה לי לפעמים שמתבצעת פריקה קטנה של הכתף בעת תנועות שונות כמו מתח, הגשת כדור בכדורעף, עבודה מסויימת בחדר כושר וכולי. הכתף זזה לרגע, יש כאב חד ולאחר חמש דקות הוא נרגע קצת. אני ממשיך בפעילות והכאב שוכח, אני מסוגל להמשיך בלי בעיה אבל כל היום אחר כך הכתף מרגישה לי קצת "shaky". מה לעשות? אני לומד כדורעף וכל פעם בתחילת האימון במכות ההגשה ובעיקר בהנחתות הכתף יוצאת לי מהמקום. האם אני גורם לעצמי לנזק? האם זה בגלל שאני לא עושה די חימום? האם ניתן למנוע פריקות אלה ולהמשיך לשחק? תודה.

פריקת כתף אצל צעירים בדרך כלל מלווה בפריקות חוזרות. כרגע אתה חווה ארועים של חוסר יציבות של הכתף. כל פריקה מלווה בנזק מסויים. הדרך לטפל בכך היא ניתוחית בעיקרה. יש נסיבות מסויימותבהם יש לשקול את עניין הניתוח בזהירות רבה אךכאן כבר אנו נכנסים לתחום שלא ניתן לדון בו בלי בדיקה טובה של כתפך.

מנהל פורום אורתופדיה