פענוח בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2019 | 23:48 | מאת: דורית

עשיתי טירונות קרבית כ3 וחצי חודשים ולפני חודשיים התחילו לי כאבים חזקים בגב תחתון ובאגן שהשפיעו לי גם על כף רגל שמאל וגרמו לצליעה , עשיתי מיםוי עצמות: מיפוי עצמות כל גופי:קליטה מוגברת באזור פרק סקרואילאקלי שמאל יתכן על רקע שבר מאמץ בדרגה 3 בעצם אליקאה או תהליך דלקתי. בנוסף לכך קליטה מוגברת ברמוס פוביס תחתון משמאל בקו סגיטלי. ממצא מתאים לשבר מאמץ בדרגה 3. בנוסף לכך קליטה מוגברת בבסיס עצם מטטרזלי 1 ו-3 כף רגל שמאל שמתאים לשברי מאמץ בדרגה 2-3 . אין לראות ריכוזים פתולוגיים נוספים.

מה השאלה? נראה שמדובר בשברי מאמץ ויש לטפל בהתאם- כלומר למנוע מאמצים ולטפל בכאב. .

מנהל פורום אורתופדיה