החלמה משבר בבוהן כף רגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/03/2019 | 23:05 | מאת: שי

שלום רב, לפני כשלושה שבועות מעדתי ושברתי את בוהן כף רגל ימין. לאחרונה עשיתי צילום רנטגן נוסף והרדיוליוג ציין באבחנתו: "אין לראות בוודאות קו שבר". בנוסף, לאחר בחינת הצילום, האורטופד טוען שאין כלל שבר. הבעיה היא שבזמן נסיונות להליכה רגילה ובזמן ניסיון להעברת משקל הגוף לבוהן אני חש בכאבים המקשים עליי ללכת. מספר שאלות: 1. אם השבר החלים, מדוע עדיין כואב לי בזמן הליכה? האם הכאב לא מעיד עדיין על הימצאות שבר? 2. כל עוד אני חש בכאב, האם אני יכול לגרום לעצמי נזק כתוצאה מנסיונות הדריכה על הבוהן שנפגעה? 3. האם ניתן להעריך צפי לסיום תחושת הכאב? תודה

החלמה של שבר אואף של רקמות רכות נמשכת יותר מ 3 שבועות שכןמסביבי לאזור הפגוע יש דמומת ורקמותרכות פגועות. אין טעם להתעקש לסבול כאב . עדיף להעזר במכשיר או סנדל כירורגי (דרקו) ולהפעיל את כף הרגל בהדרגה.

מנהל פורום אורתופדיה