שבר בקרסול פטישים חיצוני Weber b

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2019 | 16:05 | מאת: יודה הפצוע

היי, שברתי את הקרסול במוצש האחרון. הרנטגן מראה על ״שבר בפטישון חיצוני Weber b” פינו אותי ל״בטרם״, שם עשו לי צילומים ושמו לי סד גבס. משם הפנו אותי לבית חולים אסותא להמשך טיפול, בטענה שזה שבר מורכב ושהאורטופד יחליט מה לעשות. כשהגעתי לשם הורידו לי את הסד גבס, עשו עוד כמה צילומים. אמרו לי שאני אצטרך לעשות ניתוח. שייתנו לנפיחות לרדת בשבוע הקרוב ושינתחו. החזירו לי את הסד גבס (אותו אחד שהורידו לי) ושיחררו הביתה ואמרו לבוא עוד שבוע. עוד אמרו לי בבית חולים שאפשר גם בלי ניתוח, אבל מכיוון שזה שבר מורכב הוא יכול להתאחות לא טוב. ביום השני לא הרגשתי נוח עם הסד גבס ומאוד כאב לי וגם מודאג שמה לא קיבעו טוב את הרגל, קבעתי תור לטראומה בקופת חולים. שם האורטופד ראה את הצילומים וטען שלדעתו לא צריך ניתוח. והחליף לי את הסד גבס במעין גבס מפלסטיק שנראת כמו מגף. קבעתי תור לעוד מומחה לשמוע את דעתו אבל זה רק בעוד כמה ימים. הדאגה העיקרית שלי, זה שלא נראה לי שקבעו לי את הקרסול כמו שצריך, פשוט הכניסו לגבס וזהו. ובינתיים ששבוע עובר ומחכים שהנפיחות תרד, השבר מתאחה בשבוע הזה, לא יכול להיות מצב שהוא יתאחה לא טוב כמו שאמר האורטופד בבית חולים?! אני מאוד מודאג, גם מהצורה שהכניסו לי את הרגל לגבס, אין איזושהי צורה שצריך לקבע את הרגל? מודאג גם מהשבוע המתנה הזה שבינתיים השבר מתאחה וגם אולי שקרעתי את הרצועה? וכואב לי גם קצת מעל השבר. אני מאוד מודאג ומרגיש חסר אונים עד שנגיע לביקורת ויהיו לי את כל התשובות. אני בן 28 ומאוד אוהב את החיים ואת הספורט, מאוד מפחד מהעתיד שיהיו לי בעיות. תודה על הסבלנות, על המענה והעזרה. צירפתי תמונה של ההבחנה של הרנטגן מקווה שהצלחתי להעלות אותה

הזמן האידיאלי לנתח שבר שדורש החזרה פתוחה וקיבוע פנימי הוא מיד סמוך לפציעה או כשבוע שבועיים אחר כך כאשר הנפיחות שנוצרת בימים הראשונים יורדת. השבר לא מתאחה בתקופה זאת ואין קושי לבצע את התיקון הדרוש

מנהל פורום אורתופדיה