שבר בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/02/2003 | 14:43 | מאת: איילת

שלום רב, שברתי את הקרסול (גיל 37) לאחר 37 יום ( צילום וביקורת ע"י הרופא ) עדיין אין איחוי קיבלתי הנחיה מהרופא להתחיל בדריכה חלקית בינתיים (עד עכשיו לא דרכתי על הרגל ), כלומר דריכה רק על האצבעות, על החלק הקידמי של כף הרגל. האם זה בסדר לדרוך רק על החלק הקידמי של כף הרגל ? מתי לדרוך על כל כף הרגל כולה ? מתי לצלם שוב ? האם כדאי להקדים ולצלם שוב כדי להוריד את הגבס ? הוזמנתי לצילום ואולי להורדת הגבס לעוד 3 שבועות (כלומר ביום ה-58), האם זה לא יותר מידי ימים ? מדוע האיחוי איטי ? תודה רבה

איני מבין כיצד את אמורה לדרוך רק על קדמת כף הרגל כשזו נתונה בגבס. אשר לזמן שעבר חמישה שבועות אינם זמן ארוך כלל ועיקר ושברים יכולים להתחבר גם כעבור 3 חדשים ואף יותר הכל תלוי במיקומו של השבר בעוצמת החבלה, בגורמים מקומיים ביציבות וכו'.

02/02/2003 | 00:48 | מאת: איילת

שלום רב ביום ה- 37 קיבלתי הנחייה מהרופא " עדיין אין חיבור, הונחתה להתחיל בדריכה חלקית, דריכה על חלקה הקידמי של כף הרגל" , אכן נשמע לי לא הגיוני לכן פניתי לברר. האם כדאי לעבור לגבס הליכה(יום ה-41), יש לי כרגע גבס קל. בחלק העליון של הגבס ניתן להכניס את היד האם זה אומר שהגבס לא תקין, משוחרר מידי. ליתר ביטחון אבדוק אותו אצל הרופא המטפל. מה זה אומר גבס הליכה האם זה בנוי עם עקב או מלבישים לו עקב אח"כ ? כיצד ניתן להאיץ את החיבור ? על מה צריך להקפיד כאשר שמים לי את הגבס ? תודה רבה איילת

מנהל פורום אורתופדיה