פענוח mri מפרקי ירכיים ואגן בעקבות כאבים במפשעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2019 | 09:30 | מאת: שאלה

היי הגיעו לי תשובות mri שעשיתי בעקבות כאבים חזקים והגבלה בתנועה שהחלו לי במפשעה. אשמח להסבר מודגם קו שבר אנכי קטן באספקט ימני של הסימפיזיס פוביס מלווה בבצקת לשדית פוקאלית מסביב. בצקת לשדית מינימלית בצוואר הפמור מימין ללא קווי שבר, מלווה בנוזל בכמות מתונה בתוך המפרק. עמדת ראשי הירכיים תקינה ללא עדות ל- AVN משני הצדדים. המשטחים הפרקיים שמורים. רושם לבצקת לשדית מינימלית בלתי אחידה גם במסה לטרלית שמאלית של הסקרום. בצמוד לטרוכנטר הקטן משמאל מודגם מוקד בעל אותות נמוכים בכל התהודות בקוטר עד 9.0 ס"מ אשר בצילומי הרנטגן נראה כמוקד סקלרוטי. תהליך זהה בכנף עצם הכסל מימין לאורך/גובה כ- 3.2 ס"מ ורוחב צדדי עד 8.0 ס"מ, ללא ממצאים חריגים מסביב, גם מודגם בצילומי הרנטגן. ללא הדגמת קרע בגידים. מרקם השרירים, משטחי השומן והמבנים הנוירו-וסקולרים שמורים. לסיכום: 1 .הממצאים במבנה גרמי של האגן כמתואר ונראים כשבר מאמץ/תגובת מאמץ-למתאם קליני/אנמנסטי ובדיקת ביקורת בעוד כ 3 חודשים. 2 .המוקדים הסקלרוטים בעצמות האגן מתאימים לאיים גרמיים/אנאוסטוזיס.

הממצאים מתאימים להיות שבר מאמץ ותגובת עצם למאמץ יתר . מתאים לכדורגלנים אבל לא רק. בנוסף ממצאים של "אי עצם" שזה אזור מוגבל של סמיכות יתר של העצם- מצב שפיר

מנהל פורום אורתופדיה