טיפול בגלי הלם מה עדיף?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2019 | 20:39 | מאת: מיכל

שלום, במידה וטיפולים בגלי הלם יעזרו לדלקת בגיד אכילס נאמר לי שעושים 10 טיפולים במרפאה. 3 טיפולים פעם בשבוע ואחרי זה לא פעם בשבוע. האם עדיף לבקש את כל ה 10 טיפולים פעם בשבוע? מהו הפרוטוקול העדיף לפי דעתך במידה ויש הטבה ל 10 טיפולים? אחרי הטיפול השלישי מהן המרווחים? תודה מראש

אין פרוטוקול טיפול אחיד . יש המוןמכשירים בשוק .יש מכשירם משלושה סוגים: הידרואלקטרי, פיאזואלקטריק וואלקטרומכני. יש מכשירם המפיקים גל הלם מפוקס ואחרים גל הלם רדיאלי. המכשירים הרדיאליים זולים יותר ולכן הפכו להיות נפוצים יותר. אין שום הוכחה לכך שצריך 3 טיפולים בשבוע. מחיר הטיפול לדעתי אינו צריך לעלו על 200 ש"ח . הרווח בין טיפולי צריך להיות 1 לשבוע. אם אין השפעה אחר 4 טיפולים אין טעם להמשיך בטיפול .

מנהל פורום אורתופדיה