עזרה בהבנה תוצאות צילום חזה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2019 | 16:25 | מאת: ronen

שלום בעקבות דלקת ריאות ריאות שאבי (בן 77) עבר לפני חודש, הוא נשלח לצילום חזה נוסף כדי לראות שהמצב שלו תקין. אשמח אם תוכל להסביר לי מה המשמעות של השורה: "קשת קדמית של צלע 5 בצורה bifida ,ווריאנט אנטומי ." (יש לציין שלפני 4 שנים אבי נפל על גבו ועבר ניתוח קיבוע חוליות.) מצרף את התוצאות: ============== צילום חזה PA + LAT סיבת ההפניה: שיעול בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך: 31/01/2019 ממצאים: תסנין בריאה השמאלית נספג. איוורור טוב בריאות . שערים אינם מורחבים. ללא תפליט פלאורלי. צל הלב לא מוגדל . קשת קדמית של צלע 5 בצורת bifida , ווריאנט אנטומי קיבוע פנימי של חוליות מתניות . סיכום: ללא ממצא חריף

הכוונה היא לכך שהחלק הקדמי של צלע 5 ( הצד לא מצויין) נראה חצוי לארכו. זה מצב מולד ללא משמעות בריאותית

מנהל פורום אורתופדיה