MRI כף רגל - גנגליון/מורטון נוירומה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2019 | 20:10 | מאת: איולה

הלן ממצאי בדיקת MRI של כף רגל שמאל הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות T1 כולל דיכוי שומן, T2 , STIR במישורים השונים כולל הזרקת גדוליניום. סיבת הפניה: בירור תהליך תופס מקום. ממצאים: במרווח בין ראשי עצמות המסרק 2,3, מודגמת מלאות היפואינטנסית בסדרת T1, בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי, 1 ס"מ במישור הדורסלי וולארי, המלאות עוברת האדרה לאחר הזרקת גדוליניום (חתך 6, סדרה 1301), המתאימה במאפייניה ובמקומה למורטון נוירומה. מודגמים אותות תקינים מלשד העצמות. המשטחים הפרקיים מודגמים תקינים. הגידים המיישרים והמכופפים מודגמים שמורים. יש לציין שעד ביצוע mri האבחנה הייתה שמדובר בגנגליון על בסיס אולטרסאונד ומיקום הנפיחות.. יש לי נפיחות/שני גושים קטנים די קשים למגע. אין לי כאבים באצבעות בכלל. לעיתים רחוקות יש לי תחושת נימול שלא ממש מפריעה לי כבר/ לא זוכרת איך זה בלי- בנוסף, עשיתי בירור נוירולוגי שיצא תקין. הבעיה המרכזית היא כאבים עמומים שמתפתחים אחרי שעות-יומיים לכאבים חדים עד כדי צליעה והימנעות מהליכה, לפעמים מתעוררת באמצע הלילה מכאבים וזקוקה למשכך כאבים חזק. בנוסף מציינת שיש לי רגל שטוחה ויש לי מדרסים, לא נוהגת לנעול נעלי עקב. האם תוצאות הבדיקה מתאימות למה שאני סובלת ממנו? האם זה יכול להתאים לבעיה אחרת? מה הם אפשרויות הטיפול ומה הם הסיכונים הכרוכים בהם?

האבחנה " נוירומה על שם מורטון" נראיל סבירה מאד הטיפפול: נסיון הזרקה של סטרואידים .אם לא יצלח , ניתוח לכריתת הנוירומה.

מנהל פורום אורתופדיה