גופיף היפואינטנסי באספקט הקדמי של המרווח הפירקי כמתואר.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/03/2019 | 11:08 | מאת: פענוח MRI ברך ימין

להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: בירור יציבות של הפיקה. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. מודגם מאחורי כרית השומן על שם הופה לטרלית לשפה החופשית של הקרן הקדמית של המניסקוס המדיאלי, גופיף היפואינטנסי בקוטר 7 מ"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 4 1, סדרה 4( ובקוטר 4 מ"מ בציר הסגיטלי )חתך 5 1, סדרה 7(, אין עדות לפגם בסחוס או במניסקוס המסביר את מקורו, חשיבותו הקלינית איננה ברורה. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: גופיף היפואינטנסי באספקט הקדמי של המרווח הפירקי כמתואר. לקורלציה קלינית והמשך מעקב

המפענח אומר במפורש "לקורלציה קלינית" ומה שהתכוון לומר שלפני שמסתכלים על הבת"ם(MRI ) צריך להסתכל על הבן אדם לתשאל אותו לבדוק אותו ולבדוק אתהברך ולהעביר את כל המדיע הזה למי שצריך לעשות שימוש בבת"ם.

מנהל פורום אורתופדיה