שבר באצבע אחרי הורדת גבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/03/2019 | 15:42 | מאת: דוד

היי, תודה מראש על העזרה כאן. לפני כחודש וחצי שברתי את אצבע 5 שמאל בין המסרק לגליל מקורב, שבר סגור. אחרי שלושה ימים נותחתי עם k wire ואחרי חודש עם גבס הורידו את הגבס והוציאו את ה k wire . אחרי שלושה ימים בלי הגבס יש כבר שיפור באצבעות האחרות, עדיין לא מצליח לקפל את כולן אבל האצבע 5 הפגועה לא מתקפלת כלל, אפילו לא עושה סימנים של בדרך להתקפל. כרגע יכול להזיז אותה בלי לקפל. ממש אצבע נוקשה , אין אפשרות לקפל כי זה כואב ונפוח. למעשה כל היד מעט נפוחה. שמתי לב שהיא משנה את הצבע מדי פעם ביחס למיקום של היד , אם היא נוטה מטה תוך פחות מדקה היא מקבלת גוון כחול-סגול . רציתי לדעת עם זה בסדר ומה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב, כמו כן מה לוח הזמנים בממוצע לריפוי וחזרה לתפקוד מלאה במקרים כאלה? ממה אני אמור להמנע בתקופה הקרובה ? המון תודה מראש

כל אלה הן תופעות שכיחות לאחר שבר . שיקום תיפקודי של תנועת האצבע יכול לקח כ 3 חדשים. שיקום מלא כשנה

05/03/2019 | 22:06 | מאת: דוד

תודה דוקטור אסא! יכול להיות שאני לא מצליח לקפל בכלל? כאילו, אפילו לא קצת? זה מאד מדאיג אותי

מנהל פורום אורתופדיה