בעיות וכאבים כפות רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/02/2019 | 14:21 | מאת: רן

שלום ד"ר , אני סובל שנים מכאבים בכפות הרגליים באופן כרוני ויומיומי. רקע: וולגוס מוגבר פנימי בעקב,פרונציה 40 מעלות של כפות הרגליים והשטחה. בנוסף external tibial torsion בשילוב excessive femoral anteversion. יש גם 2 פריצות בגב תחתון. הכאבים שלי הם לאורך הגפיים התחתונות,יותר בשוקיים וכאבים ממש חזקים בכפות רגליים לאחר הליכה או עמידה של 2 דקות. לאחר הליכה יש לי כאבים עזים של תחושת סכינים מתחת לקשת בכף הרגל ימין ולעתים מתנפח לי האזור של הנביקולר,יחד עם נימול ותחושת לחץ בכף הרגל. כשמתנפח לי אזור הנביקולר,אני הולך צולע מרוב כאב. בעקבות כך פניתי שוב לאורתופד כף רגל ששלח אותי לU.S.בבדיקה התרשמו מקרע של רצועת הספרינג ונשלחתי לבדיקת MRI. להלן ממצאי MRI ,רציתי לדעת האם הבדיקה יכולה להסביר כאבים 24\7 וקושי בהליכה ? וגם מה זה אומר ומה המשמעות של "נוזל" "נוזל מוגבר " תודה רבה. ממצאים: הטיביה והפיבולה הדיסטליות נראות תקינות. המפרק הטיביו-טלרי תקין, ללא לזיה אוסטאוכונדרלית. המפרק הסוב-טלרי תקין. הזיז הקדמי של הקלקנאוס נראה קצת ארוך. המסרקים בחלק הפרוקסימלי נראים שמורים. ,MIDFOOT- העצמות במפרקי ה נוזל בכמות מוגברת בין בסיס מסרק 4 ו 3- והקובואיד, מתבלט לאספקט הפלנטרי כציסטה סינוביאלית/גנגליונית. גודל הממצא 1.3 ס"מ. *1 בשאר המפרקים ללא עדות לנוזל יתר. עיבוי קל של הקפסולה במפרק הטלו-נביקולרי. הסינוס טרסי תקין. גיד האכילס והפסציה הפלנטרית תקינים. שומן קגר תקין. אין לראות בורסה רטרו-קלקניאלית מודגשת. הסינדיסמוזיס הקדמי והאחורי תקינים. תקינים. ATFL, PTFL, CFL- ה נוזל בין רצועת SPRING לגיד TP רצועת הדלטואיד וה SPRING נראים תקינים. גיד TP נראה הטרוגני , נוזל יתר במעטפת של הגיד בכמות קטנה . מדובר על טנדיניטיס תודה רבה.

שניים מןהממצאים עלולם להיות הגורם לכאב: 1. ציסטה גנגליונית היוצאת מהמפרק הטרסו מטהטרסלי 3,4 2. טנדינוזיס של הגיד הטיביאלי האחורי. ממצא נוסף " מעניין" הוא זיז קדמי מוארך . האם הוא ביטוי של קואליציה טרסלית. מה שחסר במכתבך הוא העיקר והוא תאור ממצאי הבדיקה הגופנית .

מנהל פורום אורתופדיה