צלעות סדוקות/שבורות? בירור, טיפול, מה מותר/אסור?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/02/2019 | 20:13 | מאת: נירית

שלום, לצערי לפני שבוע וקצת מישהו (לא בכוונה) חזק מאוד מחץ אותי בצורה נוראית (כמו מפצח אגוזים) עם המרפקים משני צידי הצלעות (שכבתי על הגב). אני פשוט לא מאמינה שאני כותבת את זה, אבל זה המצב העגום. ישר נהיה לי כאב בצד שמאל שלא חלף מאז. הוא עצמו חשב שאולי שבר או סדק לי צלע/צלעות. היתי מבוהלת בעיקר מאז ולא הלכתי לבדוק וגם קראתי שאין הרבה מה לעשות במקרה כזה. אתמול הרגיש לי שהכאב החריף וכמו כן אני מרגישה נפיחות שלא שמתי לב אליה קודם. כואב לי כל הזמן באופן ססטי, ויותר כשאני יושבת דווקא אם כי גם לשכב לא נח. בהתחלה גם הרגשתי מעין בועות מבפנים, קשה לי להסביר. ביומיים האחרונים כואבים לי גם מאוד השרירים, בעיקר בבית שחי שמאל וכל הצד, אני משערת שזה מהפגיעה ותפיסות של כל הצד או אפילו שינוי מנח באופן בלתי מודע שמוסיף ללחץ על האזור. מה עליי לעשות? האם עליי לבדוק? (זה בכל זאת קרה לפני כשבוע). אם כן היכן ולאיזה רופא ללכת? האם אני אמורה להימנע מפעולות מסויימות? אני יכולה לשכב רק על הגב כרגע (על הצדדים לא נח). זה לא כואב ברמה מטורפת מאוד (יש לי סבילות לכאבים) אבל כואב מציק כל הזמן. אני אובדת עצות מה עושים במקרה כזה, מעולם לא היתה לי חבלה בצלעות. כמו כן יש לי נטייה לשברי מאמץ, לדוגמא מהליכה מאומצת כאבים חזקים בעקבים, ואני תוהה אם זה לא קרה מעבר לנזק שגרם מי שעשה לי זאת, גם כתוצאה מחולשה בעצמות/אוסטאופורוזיס. אודה לכל תשובה/עצה!!! מדאיג מאוד

חשוב לודא של נגרם נזק לראה על ידי קצה שבור של צלע. פני לחדר מיון ( או לפחות ל"טרם")

מנהל פורום אורתופדיה