טיפול למניעת פריקות כתף חוזרות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/01/2003 | 17:41 | מאת: חגית

שלום לך רציתי לדעת במידה וספורטאי פרק את הכתף פריקה קידמית על רקע טראומטי פעם ראשונה ואין שום נזקים נלווים, מהו הטיפול שהיית ממליץ לו לעבור בכדי להימנע מפריקות חוזרות וחזרה לפעילות ספורטיבית מלאה. דבר נוסף לגבי פרוצדורה ניתוחית - איזה סוג של ניתוח לפרסקופיה עושים במצבים כאלו? תודה מראש חגית

ההמלצה המקובלת היא קיבוע של הכתףלמשךחודש ואחר כך חיזוק השריירם המסובבים את הכתף פנימה אבל הנסיון הוא שאחוז גבוה מאד של הסובלים מפריקה קדמית של הכתף סובלים מפרקיה חוזרת כך שכיום נכנסת לאופנה שיטה של תיקון באמצעות ארתרוסקופיה של הפגם שנוצר בקופסית המפרק בכדי למנוע פריקה חוזרת

מנהל פורום אורתופדיה