פציעה בעצמות השוק הטיביה והפיבולה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/02/2019 | 16:38 | מאת: אורנה

לפני כחודש וחצי נפלתי וכתוצאה מכך נשברו שתי עצמות השוק שבר מרוסק עם קריעה קטנה במינסקוס עברתי ניתוח ביוספטל אילת עם קיבוע של שתי פלטות משני צידי הברך והמון ברגים שהוחדרו לשם הקיבוע,את רגלי שמו בסד צירים עם נעילה של 0 מעלות ללא דריכה למשך חודשיים. לפני כיומיים החל הפיזיוטרפיסט לכופף את הברך ולדבריו השאיפה להגיע ל90 מילות תוך חודש הנני מורה לחינוך גופני ועוסקת בספןרט כל חיי האישיים שאלתי האם תהליך הריפוי יכול להיות קצר יותר ממה שהרופאים אומרים 6 חודשים עד שנה? האם תשאר נכות? האם אוכל לחזור לרוץ ולקפוץ? מה ההמלצה הכי נכונה לשיקום

הריפוי של פציעה מורכבת בחלק הקריבני של השוק והברך תלוי במספר רב שלגורמים כמו חומרת הנזק הראשוני לסחוס המפרקי , חומר פגיעו נוספות לרקמות בתוך הברך . מידת ההצלחה בשחזור מצב הברך , מצב בריאותי כללי , הרגלים ( עישון זה אסון לריפוי שברים ) המעטפת השיקומית וכיו"ב ץ כיון שכך 6-12 חדשים לשיקום מירבי זה הערכה סבירה. נכות תיתכן.

מנהל פורום אורתופדיה