פענוח בדיקת MRI ע״ש צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/02/2019 | 23:36 | מאת: גל

היי אני בהליכי בירור לMS בת 23 , מטופלת במרפאה הנוירואמונולוגית באיכילוב . עברתי MRI מוח ועמוד שדרה ושם הודגמו מספר נגעים עם חדש לדמיליניאטיבים . כחלק מהברור נשלחתי לעשות MRI ע״ש צווארי . ידוע לי מגיל צעיר כי אני סובלת מעקמת אשמח לעזרה בפיענוח הMRI : התוויה קלינית : חשד למוקד דמיאלינטיבי בע״ש צווארי בגובה C4 להשוואה . T7-T8 : מודגם פוטרוזיה פרא מדיאנית משמאל הגורמת להצרות קלה של התעלה ,אינדנטציה של החוט,ללא הצרות משמעותית של הנוירופורמינות . הקונוס מסתיים בגובה T12-L1 . אות לשד עצם שמור , ללא ממצא פתולוגי. עקמת קלה עד בינונית קמורה ימנית בע״ש טורקאלי . ללא הדגמת מוקד אות חריג בחוט הטורקאלי. ללא האדרה פתולוגית . סיכום: ללא עדות לממצא פתולוגי בחוט בע״ש גבי . תודה רבה וערב טוב !

בע"ש צווארי יש ממצא חשוד למוקד דמיאליניטיב בגובה החולות 4 ו-5 . בע"ש חזי - אין ממצא חולני. העקמת -חסרת משמעות

מנהל פורום אורתופדיה