פיענוח רנטגן כאב ברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/02/2019 | 21:17 | מאת: דניאל סויסה

ערב טוב דוקטור, לאחר ריצת ערב קמתי יום למחרת עם ברך נפוחה נשלחתי למיון ושם לצילום רנטגן. טופלתי כ10 ימים בארקוקסיה אך עדין חל באי נוחות וכאבים. הרופא במיון קצת התקשה בפענוח הצילום אשמח אם תוכל לומר לי מה ההבחנה של הממצאים: שמאל באספקט פנימי של מטאפיזה מרוחקת של הירך הודגם אקזופיט על בסיס רחב עם העצם, כנראה tug lesion בכניסת Adductor magnum mascule. בהבחנה מבדלת- osteochondroma ,femoral defect. תודה

מוצעות 3 אבחנות אפשריות: 1. TUG LESION שזה מעין תלישה של קליפת העצם במקום שבו מתחבר אליה שריר 2. אוסטאוככונדרומה שזה גידול שפיר של העצם שגדל לאיטו כל עוד יש צמיחה של העצם עצמה. 3. פגם קליפתי של הצעם . גידול שפיר של העצם שהולך ונעלם עם השנים.

מנהל פורום אורתופדיה