קטיעת רגל מעל הברך עקב חסימות מרובות .

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/02/2019 | 14:44 | מאת: לילי

שלום רב. בעלי בן 72 עם חסימות בעורגי הרגלים וכרישים בבטן בעורקים הנותנים דם לרגליים. עקב טיפול רשלני נוצרו לו פצעים בשוק שלא מתרפאים מחוסר חמצן. הוצע לצינטור בבטן בנסיון לשחרר הסתימות. האם רצוי לקטוע לאחר או יש סיכוי לזרימה.והאם מוכרחים מעל הברך לקטוע ?? תודה על תשובה מהירה עלינו להחליט עד יום ראשון.

ההחלטה על גובה הקטיעה נשענת במידה מרובה על ממצאי בדיק האקו-דופלר שמלמדת על איכות זרימת הדם בעורקי הגפיים ועל הלחץ בהם. בכל מקרה איני מתלהב מהרעיון להציע משהו בלי לבדוק את הבן אדם .

מנהל פורום אורתופדיה