כאבי גב חזקים - פענוח CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2019 | 13:01 | מאת: מורן יחיאל

שלום רב. אני חיילת בעבודה משרדית שיושבת כ14 עד 16 שעות ביום עבודה רגיל, ואני חווה כאבי גב חזקים מאוד. בתחילת חודש ינואר הגעתי למיון עקב כאבי גב תחתון חזקים מאוד שלא הגיבו למשככים והגבילו תנועה, והופניתי לבדיקת CT עמוד שדרה מותני. קיבלתי פענוח לבדיקת CT ורציתי לדעת אם יש בה משהו שיכול לבאר על המצב? יעבור זמן רב עד שאצליח לראות רופא צבאי. תודה רבה מראש. הבידקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים עם שיחזורים במישורים שונים. מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. ללא תמט חוליה. בגובה L1 – L2: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2 – L3: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3 – L4: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L4 – L5: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L5 – S1: מבנה גרמי תקין. היפרטרופיה פסטאלית קלה מימין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק מפרקי ה - SIJ שמורים.

הבדיקה תקינה חשוב להקפיד על שגרה של ישיבה 40 דקות ועמידה (הליכה במקום) 5 דקות

מנהל פורום אורתופדיה