בלט/בקע- כאבים גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2019 | 11:01 | מאת: איריס

בוקר טוב אני בת 43 בחודשיים האחרונים לאחר טיפול אנטביוטיקה לדלקת שתן, מעל הטוסיק יצאה לי נפיחות והחלו כאבי גב תחתון מושך לרגל, למפסעה צד שמאל וצידי המותניים.....בוצע סיטי ונמצא בלט או בקע L4, L5(לא זוכרת בדיוק....כבר מאוד מבולבלת) והופנתי לפיזותרפיה. רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין בלט לבקע? והאם יש טיפולים נוספים מומלצים....הרגשה ממש לא נעימה . תודה מראש.

בלט הנו ממצא שכיח מאד בגילך ועלפי רוב אין לו חשיבו.בקע הנו מצב קשה יותר שכן יכול להווצר נזק לשרשי עצבים. יש בהחלט טיפולים נוספים הכללפי חומרת המצב

17/02/2019 | 12:49 | מאת: איריס

תחילה תודה על תשובתך. דבר נוסף שרציתי לוודא האם מצב זה יכול להשליך גם כאב מוקרן לכיוון מותן ובטן תחתונה? והאם ניתן לעשות פילאטיס ? תודה מראש איריס .

מנהל פורום אורתופדיה