כאבים בברך ותוצאת אולטרה סאונד ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/02/2019 | 18:52 | מאת: עירית

הבת שלי בטירונות קרבית סובלת מזה כחודשיים מכאבים בחלק הפנימי של הברך המוגברים בזמן מאמץ אפילו קטן עם קושי בכיפוף הברך ונפיחות באיזור, טופלה בארקוקסיה 60 מ״ג למשך שבועיים ומנוחה אך הכאב נמשך. נבדקה שוב ע״י אורטופד מומחה ברך שקבע כי מדובר בדלקת גידים והיא נשלחה לבדיקת אולטרה סאונד, תוצאות הבדיקה: בורסה סופרא-פטלרית - כמות קטנה של נוזל, שאר הבדיקה מצויין הדגמה תקינה. מה פירוש התוצאה ואיך מומלץ לטפל?

התוצאה אינה אבחנתית. היא מציינת שיש בחלל המפרק נוזל בכמות מעל הרגיל אבל לא מציינת את הסיבה לכך ושוללת "דלקת בגידים". יש צורך במקצה שיפורים באיבחון הבעיה

מנהל פורום אורתופדיה