תוצאות mri לאחר קיפופלסטיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/02/2019 | 20:17 | מאת: אור

אבי שנה לאחר ניתוח קיפופלסטיה בחוליה L3, לאחר שהתלונן שמרגיש שהוא מושך את הרגל בזמן האחרון נשלח לבדיקת MRI שאלו תוצאותיה: "הודגמו שינויים ב END PLATE בגובה L3 עם קריסה של ה END PLATE ככל הנראה על רקע תמט, בוצע במקום קיפופלסטיה. קיימת בצקת מח עצם בתוך גוף החוליה או במרווח בין חולייתי L2-L3. הודגמו מוקדים של חומר ככל הנראה שהוכנס לגוף החוליה. קיימת קריסה של ה END PLATE תחתון L2. לסיכום: מצב לקיפופלסטיה L3 שינויים של קריסה END PLATE תחתון L2. האם זה אומר שהניתוח לא צלח ויש ללכת לכיוון קיבוע? מה בעצם פירוש הבדיקה הזה אומר לגבי המהלכים הבאים שלו?

הסיבה לניתוח הקיפופלסטיקה היתה הכאב בשל התמוטטות החוליה המתנית השלשית. החולשה שאתה מתאר נובעת מפגיעה עצבית כלשהיא שלא מודגמת בבדיקה שתארת.

מנהל פורום אורתופדיה