פגיעה מורכבת בעמ"ש סקרלי ומותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/02/2019 | 18:26 | מאת: שלומי

שלום , לפני חצי שנה תאונת דרכים, ממצאים mri שבר בסקרום שעדיין באיחוי, בין s1 למפרק הsi בצד שמאל, בצקת בסקרום, נוזל במפרק והאדרה סינוביאלית בסקרום ובמפרק משמאל. בנוסף מחלת שחיקה בl5s1 שכוללת היפרטרופיה ושינויי מודיק. רוב הזמן אני במנוחה ומבצע פעולות קטנות. כאשר הפעלתי עומס על צד הגב לזמן ממושך התחילו תופעות כגון: יציאת בלט עצם בגב, חשמולים נקודתיים בתדירות גבוהה, הרגשת אי יציבות בחוליות והרגשה כללית רעה, לאחר כמה ימים של מנוחה מוחלטת הצלחתי לאזן את התופעות הללו והבלט גם נעלם , האם יש לך הסבר או הערכה לגבי הופעתם של תופעות אלה?, במרי אין עדות לבלטי עצם או להיצרות בעצבי השדרה, אך גם מציינים שהבדיקה אינה אופטימלית לעמ"ש ויש לבצע בדיקה ממוקדת לעמ"ש מותני. תודה

אין דבר כזה בלט עצם ( לפחות לא בלקסיקון המקובל) . ככל הנראה מדובר בעוית שרירים ליד עמוד השדרה. אשר לחשמולים נקודתיים , איני מבין למה הכוונה

מנהל פורום אורתופדיה