פענוח MRI - מה חומרת הקרע בלברום בכתף? האם דרוש ניתוח?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/01/2019 | 23:08 | מאת: מיכאל

שלום, אשמח לדעת מהי חומרת הקרע בכתף על פי הממצאים הנל: קרע בבסיס של הלברום הקדמי אמצעי תחתון

31/01/2019 | 23:18 | מאת: מיכאל

המשך: קרע בבסיס של הלברום הקדמי אמצעי תחתון מ3 עד 6 עם התעבות ניכרת של הקומפלקס הקפסולו לברו רצועתי קדמי תחתון. יתכן GLAD מלווה. רושם לאימפקציה גרמית באספקט הפנימי קדמי תחתון של ראש ההומרוס. לא חד לקורלציה XRAY. אשמח לדעת מהי דרגת הקרע, אורטופד הפנה אותי לניתוח מכיוון שקרע לא מתאחה דרך טיפול שמרני. לעומת זאת, נפצעתי בכתף לפני כשנתיים והיו לי כמה תת פריקות אך כבר שנה שאני מרגיש רגיל לחלוטין ללא כאבים ומגבלה בטווח תנועה. אני מצליח לשחות (הפציעה התרחשה בשחיית חתירה) , להתאמן במכון כושר ולעבוד בעבודה פיזית ללא בעיות. אך עדיין אני חושש שזה יתנקם בי בעתיד. מה אתה ממליץ? לחכות עם הניתוח? תודה רבה.

אכן. אם אתה מתפקד ללא הפרעה המנע מניתוח

02/02/2019 | 17:15 | מאת: מיכאל

היי, שמח לשמוע שניתן לחכות עם הניתוח. רק רציתי לדעת , מהי חומרת הקרע לפי הממצאים מהMRI ? והקרע יכול להחמיר עם השנים?

מנהל פורום אורתופדיה