פיענות תוצאות m.r.i לאחר שבר בעצם הבריח בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/01/2019 | 12:07 | מאת: דודו

היי , לפני 8 חודשים נפלתי מאופניים חשמליים על צד ימין ושברתי את עצם הבריח (ללא פריקה וללא בעיות כתף בעבר) לאחר המשך של הכאבים ללא התאחות של השבר במספר רב של צילומי רנטגן נשלחתי לאולטרסאונד ומיפוי עצמות בהן לא ראו דבר מלבד השבר , מלפניי כחודש בעקבות מגבלה בתזוזת היד והמשך כאבים טורדניים לא בעצימות גבוהה נשלחתי לm.r.i כרית מסובבת ועם הפיענוח חזרתי לאורטופד שמסר כי ישנו קרע בגיד וחוץ מזה שאצטרך לעבור ניתוח בשלב זה או אחר לא סיפק לי יותר מידיי תשובות והסבר על התוצאות , אשמח שתסייע לי ותסביר לי את הבעיה שישנה בכתף בהתאם למה שמסרתי .. הפיענוח : סופרה ואינפרה ספינטוס- קרע ארטיקולרי בעובי חלקי בגיד האינפרה ספינטוס במימדים של 7 מ"מ על 1.3 מ"מ בתוך דפקט גרמי על שם היל זקס . מעבר לזה בסיכום בסיכום בסוף הפיענוח נרשם כי בנוסף יש עיבוי של הקפסולה התחתונה שיכולה להיות כתוצאה מקרע של הלגמנט הגלנו הומרלי בעבר . לציין שוב שמעולם לא היה לי בעיה בכתף פרט לשבר הנ"ל . אשמח להסבר על הממצאים והאם הפיתרון היחיד הוא ניתוח כפי שנאמר לי ?

התשובה הפשוטה ביותר ( לפיכך קרוב לודאי הנכונה) היא שמקור הכאב הוא ב"חוסר חיבור של עצם הבריח". אפשר לקבל רזולציה טובה יותר של הממצאים בכתף על ידי ביצוע בת"ם - ארתרו.

מנהל פורום אורתופדיה