מעטפת השריר-בעיה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/01/2019 | 08:46 | מאת: רועי

שלום רב, לפני כחמש שנים ניגשתי לרופא אורתופד מומחה, אשר בעקבות תלונות על כאבים ובליטות בשני השוקיים הוחלט לנתח את הפסיה שלחצה על השריר. בוצע ניתוח בשני הרגליים במקביל. לאחר מספר חודשים חזרתי שוב לניתוח, כי הוא לא הצליח כנראה והכאבים והבליטות חזרו. כיום, אני עדיין חש כאבים- במנוחה מוחלטת, בעמידה, הליכה וכל פעילות קטנה שאני מבצע. עדיין יש בליטות שמופיעות. ביצעתי בדיקת אולטראסאונד ומצאו כי יש בקע בסיבי השריר ופתח במעטפת הפסיה. קבעתי תור לאותו רופא שניתח אותי, אבל אני מרגיש מעט אבוד בעניין הטיפול. האם יש עוד פתרונות? האם יש הגבלות על פעילות ספורט? תודה מראש.

בקע זה פגם במעטפת השריר. הניתוח שעברת נקרא פסציוטומי ( חיתוך החיתולית שהיא מעטפת השריר). כנראה של נעשה חיתוך ארוך דיו

מנהל פורום אורתופדיה