גידול בעצם הטאלוס בקרסול שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/01/2019 | 18:40 | מאת: שריף אלדין

עברתי לפני כמה חודשים בדיקת ct הודגם נגע היפודנסי מוגד היטב עם גבול סקלרוטי באורך עד 28מ"מ גורם להידקקות של הקורטקס של עצם ןלהפסקת הקורטקס ממוקם באספקת אחורי של הטאלוס סדרה 201 חתך 352 וסדרה 203 חתך 177 הנגע בעל צפיפות רקמה רכה הומלץ על mri וביצעתי אותה לפני כחודשיים אשר הראה נגע בטאלוס שמאל מתואר כמעלה בחשד ל chondroblastoma והומלץ על ביופסיה שגם ביצעתי והתוצאות היו במשטח תאים חד גרעיניים ותאים רב גרעיניים ללא אטיפה בולטת החשודים ל chondroblastoma ואחרי כל הבדיקות הייתי אצל מומחה שהסיכום שלו היה שמדובר בנגע ממקור gct בטלוס שמאל ,שמדובר בתהליך מקומי אגרסיבי נדרש ניתוח במהלכו יובצע קורטאג של הנגע מילוי איזור הניתוחי עם שתל עצם השאלה שלי האם מדובר בגידול מסוכן שיכול להתפשט והאם יכול להפוך לממאיר ואם אני מסיר איתו יש מצב שיחזור בעתי מקווה שתענה לי בהקדם אני לא יושן בלילות מרוב דאגה אני מודאג מאוד מהמצב תודה מראש

הגידול אינו ממאיר. הוא יכול לגדול לאיטו ולגרום לשבר של העצם. סיכויי ההשנות לאחר ניתוח הנם זעירים. הסיכוי להפוך לממאיר זניח

מנהל פורום אורתופדיה