גישות ניתוחיות להלוקס ולגוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/01/2019 | 00:17 | מאת: יוני

שלום רב, אמא שלי צריכה לעבור ניתוח הלוקס ולגוס ואנחנו מתבלטים בין שתי גישות ניתוחיות: 1. ד"ר יפה - כוללת שימוש בברגים לאחר הניתוח; 2. ד"ר נוף/חבה - ללא שימוש בברגים לאחר הניתוח. אשמח להבין יותר לעומק מה הבדלים בין הגישות (אני מניח שלא מדובר רק בשימוש בברגים) ומה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ואחוזי ההצלחה בכל אחת מהן. תודה מראש!

ההחלטה על הטכניקה הניתוחת נגזרת ממספר נתונים : 1. מקומיים כמו זוית שבין עצמות המשט 1 ו-2, זוית ההלוקס ואלגוס, מצב המפרק MP( תת נקע או לא ) , גמישות המפרק CMC 2. כלליים כמו מצ בבריאותי , הרגלים ( מעשנת או לא ) אספקת דם מקומית . הנחיה כללית : בידים של כל מנתח השיטה הטובה היא זו שהוא מנוסה בה. נ.ב יש צרור גדול של שיטות ניתוחיות מה שמוכיע שאין שיטה אחת שהיא הכי טובה.

מנהל פורום אורתופדיה