בלט דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/01/2003 | 17:39 | מאת: אלי

לדר' שלום אני חייל בשרות חובה ומשרת בתפקיד אפסנאי . עיקר העבודה שלי הוא בפירוק והעמסת מטען במשאיות צבאיות. לפני כחודש חשתי כאבים עזים בגב שהקרינו לאגן שמאל. אושפזתי במתקן אישפוזת, שם ביצעתי צילומי c.t ומהממצאים נתגלה בלט דיסק בחוליות l4 ו l5 הרופא הצבאי נתן לי פטור מהרמת משקל עד 12 ק"ג., ופטור מנסיעה במשאית. האם הגבלה זו נחשבת כתיפקודית "? האם אני זכאי לאחוזי נכות בשל כך ? נכון להיום כיפוףגב מלווה בכאבים עזים. בתיק הרפואי נרשם בשל "הרמת משקל כבד" נא חווה דעתך בייתר פרוט תודה

כל מחוש או מחלה שמגבילים את היכולת לתפקד נחשבים למגבלה תפקודית. דרגתהנכות נקבעתעל סמך שניפרמטרי האחד מידת ההגבלה בתטווח התנועה והשני נזק עצבי אם קיים.

מנהל פורום אורתופדיה