אשמח לעזרה בהבנת ממצאי MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/01/2019 | 15:09 | מאת: נקע

שלום. לפני כחמישה חודשים נקעתי את קרסול שמאל. עדיין האזור נפוח וכואב. אשמח לעזרה בהבנת ממצאי הבדיקה ומה זה אומר. האורטופד שלח לבדיקה ואמר שייתכן ואצטרך ניתוח. האם ממצאים אלו מצדיקים ניתוח?==================== סיגנל לשד העצם במבנים הגרמיים שמור, ללא עדות לשברים או פתלוגיה אחרת. לא זוהתה פתלוגיה בסחוס המפרקי. מפרק הקרסול והמפרקים הסוב טלריים שמורים. הליגמנט הדלתואידי והליגמנט ע"ש ספרינג תקינים. מעובה עם סיגנל גבוה בתוכו, ללא הפסקה בהמשכיותו ( 601:22 ) מתאים למתיחה ATFL - ה וקרע חלקי. שמור. PTFL הגידים הפלקסורים האקסטנסורים והפרוניאלים מודגמים ללא ממצא פתלוגי. המפרקים הסובטלרים ומפרקי שורש כף הרגל ללא ממצא חריג. נראית כמות קטנה של נוזל תוך מפרקי. ביטוי לשינויים אינפלמטורים ATFL - לאחר הזרקת גדולניום נראית האדרה באיזור ה מקומיים. ושינויים אינפלמטוריים מקומיים. ATFL - לסיכום: עדות לנזק עם קרע חלקי ב

ההחלטה על ניתוח תלויה בראש וראשונה ביציבות הקרסול. בודקים זאת בבדיקה ידנית ובעזרת צילום TELOS .

19/01/2019 | 20:09 | מאת: נקע

תודה על התשובה. מה ניתן להבין ממצאי בדיקת הMRI שצרפתי? מה זה אומר לגבי?

מנהל פורום אורתופדיה