רגל ישרה בגלל קיבוע ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/01/2019 | 18:57 | מאת: גבי

ב-1956 בהיותי בן 8, סבלתי מהתנפחויות וכאבים ברגל. אובחנתי אז ע"י אורטופדים שיש לי שחפת (TB). עברתי 3 ניתוחים כשבשלישי קובעה לי הרגל במצב ישר של כמעט 180 מ' וכך אני עד היום (בן 70) ללא כל אפשרות לתנועה הכי קלה - קשיון מוחלט. כמובן שהרפואה אז לא היתה מה שהיום, וכל השנים האלה אני שואל ותוהה עם עצמי בעיקר אם זה אכן היה הפתרון ההכרחי לפתור את הבעיה. זה כמובן השפיע לי על כל מהלך החיים. אני שואל רק למען הידע: מדוע זה מה שנעשה, והאם מוצדק היה לעשות את הקשיון לכל החיים. תודה

אכן זה מה שהיו עושים גם היום. ההתקדמו שלהרפואה היא בשטח של מניעה וטיפל מוקדם בשחפת כשיש כבר שחפת של עצמות הטיפל הוא כמו אצל אבותנו.

מנהל פורום אורתופדיה