התייעצות לגבי בדיקה בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/01/2019 | 22:01 | מאת: נדב

שלום , לפני מספר שנים ביצעתי MRI בברך לאחר ייעוץ אורטופד , מצרף את האבחון , כרגע אין כאבים , אך ה"גולה" בברך עדיין קיימת , מצאתי את התוצאות הMRI , לאחר מס' שנים , האם יש צורך במעקב ? מה אומר בדיוק הפענוח ? "באספקט האחורי של המטאפיזה של הטיביה הפרוקסימלית מודגם נגע פרא-קורטיקלי בקוטר מ 9" מ בציר הסגיטלי ובגובה 4.2 ס "מ ובקוטר 6.1 ס "מ במישור הצדדי פנימי . הנגע בעל אותות נמוכים בכל התהודות, כאשר הנגע תחום ע"י גבול מעט היפראינטנסי, ללא עדות לבצקת לשדית משמעותית סביבו . ללא עדות לפריצה של הקורטקס , תגובה פריאוסטלית או מעורבות של הרקמות הרכות מסביב . מאפייני הנגע בבדיקת ה-MRI וצילומי הרנטגן מודגמים לא אגרסיביים, כאשר באבחנה מבדלת ניתן לכלול NOF ?מומלצת ביקורת לנגע ע"י בדיקת CT בעוד כ-שלושה חודשים . הסחוס הפירקי מודגם תקין . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . מודגם מניסקוס לטרלי דיסקואידי. ללא עדות לקרע במרקמו . מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי התחתון ומתאים לשינויים עקב וסקולריזציה האופיינית לגילו הצעיר . מודגמים אותות חריגים בסדרת T2 באספקט האחורי של גיד הפיקה הדיסטלי עם נוזל בכרית השומן ע"ש הופה בסמוך. הגיד המעובה נאחז אל הגבשושית הטיביאלית אשר מודגמת לא סדירה עם בצקת לשדית בבסיס הגבשושית עם שבבים גרמיים מנותקים בסמוך. ממצאים העשויים להחשיד לשינוי טראומתי, ייתכן JUMPERS KNEE או או גו-ס ש ט לטה חריף . אי הסדירות של הגבשושית הטיביאלית מודגמת היטב גם בצילומי הרנטגן. דרוש המשך מעקב . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית ."

את העיקר שכחת? לשם מה עברת את הבדיקה.? יש כלל פשוט: מה שעובד לא דורש תיקון.

מנהל פורום אורתופדיה