מחלה ניוונית של הדיסקיות שבין החוליות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/01/2019 | 16:53 | מאת: יעל

שלום, בהמשך לשאלתי, האם מחלה ניוונית של הדיסקיות שבין החוליות בצוואר יש לה טיפול? והאם המצב הזה יכול לגרום לסחרחורות שיוט שהן תחושה כאילו שנמצאים על ספינה ומטולטלים קדימה ואחורה(לא סיבובי). תודה מראש

המחלה הניוונית של הדסיקות שבין החוליות היא ההמשך בין מצב מאד שכיח של שינויים ניווניים של הדיסקות. זה תהליך שמתחיל כבר בעשור השני לחיים והופך שכיח יותר ויותר עם הגל. המחלה היאהמשך ישיר של השינוי. המקוםשבו הופך השינוי למחלה הנו במקום ( או בזמן) שבו מופיעים המחושים והתסמינים של המחלה. מחושים כמו כאב גב או כאב צוואר,קרינת כאב לאורך הגף ( עליון או תחתון) הגבלת טווח תנועה מחושיים כמו נימול ושריפה ועוד ועוד. איןלמחלה טיפלשבעקבותיו חלה התחדשות של הדיסקוסים והטיפול מכוון לפתור בעיות שמתעוררות כסיבוך של המחלה. איני חושב שמחושים כמו שאת מתארת עלולים להגרם בשל המחלה.

מנהל פורום אורתופדיה